8 mai, Ziua Mondială a Crucii Roșii și a Semilunii Roșii

miercuri, 08 mai 2024, 21:57
2 MIN
 8 mai, Ziua Mondială a Crucii Roșii și a Semilunii Roșii

Pe 8 mai se sărbătorește ziua de naștere a omului de afaceri elvețian Henry Dunant (1828-1910), inițiatorul Mișcării Internaționale de Cruce Roșie.

În această zi, este onorată moștenirea lăsată de Henry Dunant și se aduce un omagiu milioanelor de voluntari și angajați care lucrează pentru a ajuta persoanele care au nevoie de protecție, asistență medicală, suport social și solidaritate, conform site-ului Federației Internaționale a Societăților de Cruce Roșie și Semilună Roșie.

„În această zi specială, mulțumesc voluntarilor și angajaților Crucii Roșii și Semilunii Roșii din întreaga lume, care, în fiecare zi, în țările, regiunile și comunitățile lor, oferă ajutor, speranță  și încredere persoanelor aflate în situații vulnerabile. Forța noastră constă în unitatea noastră, în hotărârea de a duce mai departe idealurile unei acțiuni umanitare neutre, imparțiale și independente. Ne menținem angajamentul de a implementa, acum și în viitor, proiecte umanitare relevante și oportune comunităților vulnerabile astfel încât să putem schimba vieți”, a declarat Ioan Silviu Lefter, director general al Crucii Roșii Române.

Mișcarea Internațională de Cruce Roșie și Semilună Roșie sărbătorește peste 160 de ani de activitate umanitară globală. Structura sa include Comitetul Internațional al Crucii Roșii, Federația Internațională a Societăților de Cruce Roșie și Semilună Roșie, precum și 192 de Societăți Naționale. Voluntarii sunt în prima linie, răspunzând rapid la nevoile oamenilor afectați de dezastre și conflicte. Aceștia oferă primul ajutor, asistență medicală, distribuie materiale umanitare și demonstrează o dedicare constantă, punând mereu pe ceilalți pe primul loc – toate acțiunile lor fiind ghidate „din inimă.”

Departamentul pentru Situații de Urgență: „În fiecare zi, acești oameni dedicați pun în aplicare valorile umanitare, aduc speranță și alinare în mijlocul suferinței și ne arată că solidaritatea și compasiunea sunt puternice în orice colț al lumii. Mulțumim pentru angajamentul vostru neobosit și pentru că sunteți mereu acolo pentru cei în suferință”.

Crucea Roșie Română, parte a Mișcării Internaționale de Cruce Roșie și Semilună Roșie, are o tradiție îndelungată de susținere a celor mai vulnerabili din România. Cu peste 5000 de voluntari la nivel național, organizația, prin programele sale de sănătate, reducerea riscului de dezastre, incluziune socială și alte inițiative, ajunge la mii de oameni anual, facilitând schimbarea din interiorul comunităților, în armonie cu nevoile și aspirațiile locale.

Comentarii